360° Képzőművészet és Színház Alsóörsön

360° Képzőművészet és Színház Alsóörsön címmel 2021. augusztus 13.- szeptember 30. között az alsóörsi Török-ház udvarán és galériájában tartottuk képzőművészeti és színházi eseményekből összeállított rendezvényünket.

A Török-ház galériájában 2021. augusztus 13-án Hebling Zsolt polgármester köszöntője után Can Togay János, Európa Kulturális Fővárosa Veszprém-Balaton 2023 művészeti főtanácsadója nyitotta meg a kortárs festőművészek és fotósok, a pandémiás helyzetre reflektáló műveiből álló kiállítást. A megnyitón Másik János zenélt. Augusztus 13. és 22. között rendszeres tárlatvezetéssel és a helyi értékek bemutatásával vártuk a látogatókat. Tárlatvezetést tartott Szarvas József Kossuth-díjas színész, Bojár Iván András művészettörténész és Bánkuti András fotóriporter. A helyi értékeket, hagyományokat, építészetet Both Gábor, az alsóörsi szobrász tábor alapítója és Korompay Katalin építész, műemlékvédő mutatta be. A megnyitót követő fogadáson a borokat az alsóörsi Uzinger Borászat szolgáltatta. A kiállítás az első tíz napban folyamatosan nyitva tartott, ezt követően szeptemberben még egy hétvégén tárta ki kapuit. 

 

A Török-ház udvarán a színház kedvelőit várta Kálloy Molnár Péter a Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabjával, az Ősemberrel, költészet szerelmesei pedig Lutter Imrével indultak utazásra – az Időutazók zenés verskalandozás évszázados távolságokban élt költők között, messzemenőkig humorosan és emberközelben. 

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.