Illatszertár (Bartók Kamaraszínház)

ÍRTA: LÁSZLÓ MIKLÓS

BŰBÁJOSAN KOMIKUS SZERELMI TÖRTÉNET

150 PERC EGY SZÜNETTEL

A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

Hammerschmidt Miklós békebeli illatszertárának karácsony közeledtével óriási a forgalma. Veszik a kölniket, a szájvizeket, egyebeket. Mégis feszült és ideges mindenki a boltban. A főnök kiabál az alkalmazottakkal. Leginkább Asztalos úrral, aki pedig tényleg rendesen dolgozik. Ráadásul szerelmes is, várja, hogy az ünnepet az addig még sosem látott kedvesével tölthesse, akivel egyelőre csak leveleznek  egymással.
Asztalos urat aztán hirtelen kirúgják az állásából. De mi állhat ennek hátterében? A hideg és kiállhatatlan Balázs kisasszony intrikái? És vajon minden visszavonhatatlanul rosszra fordul? Vagy mégsem? László Miklós finom humorú sikerdarabjában kisemberek keresik a boldogságot, amely ott van, éppen előttük. Az Illatszertár 1937-ben debütált Magyarországon. A szerző aztán vitte magával Amerikába is, ahova 1938-ban távozott. Darabját kint többször is megfilmesítették, 1963-ban musical is készült belőle.

Hammerschmidt    CSANKÓ ZOLTÁN
Asztalos    ÁGOSTON PÉTER
Sipos   JEGERCSIK CSABA
Kádár    KOCSIS DÉNES / HAJNAL JÁNOS
Balázs kisasszony   ERDÉLYI TÍMEA
Rátz kisasszony   ALBERTI ZSÓFI
Molnár kisasszony    POLGÁR LILLA
Árpád   IVANICS TAMÁS
Jancsi, Rendőr    GASPARIK GÁBOR
Detektív    SZEMÁN BÉLA
Vásárlók   A VIOLIN MŰVÉSZETI ISKOLA DIÁKJAI – Ábrahám Péter, Bálint Andrea, Jakab Szandra Míra, Szauer Panna – és Szekeres Petra
Díszlettervező   LIBOR KATALIN
Jelmeztervező   KÁRPÁTI ENIKŐ
Súgó   SIEGRIST CECÍLIA
Rendezőasszisztens   SZEKERES PETRA
      
Rendező   SZŰCS GÁBOR
      

Premier: 2021. október 8. 19.00