Fesztiválok

Átalakítás alatt

Oldalunk átalakítás alatt áll. Igyekszünk ezzel párhuzamosan is hírt adni az újdonságokról, de addig is, míg felfrissülve, megújulva visszatérünk, böngésszenek régi tartalmaink között – és várjuk Önöket szeretettel előadásainkon, rendezvényeinken!

A Mézga család Veszprémben

Jegyvásárlás

Premier 2023.03.19-én vasárnap 15:00-kor a Veszprémi Petőfi Színházban!
Az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat karakterei most színpadra lépnek, hogy meghódítsanak kicsiket és nagyokat, a nosztalgiára vágyó korosztályt, és azokat a gyerekeket is, akik még nem ismerik igazán a zseniális kiskamasz, Aladár kalandjait. A Veszprémi Petőfi Színház és az Aktor Produkció koprodukciójában megvalósuló mesejáték rendezője Szűcs Gábor Jászai Mari-díjas rendező.

Cikk az olvasópróbáról.

Támogatónk a Kulturális és Innovációs Minisztérium és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Jegyvásárlás

Mozaik 360°

A Mozaik 360° Előadó-művészeti Találkozón előadó-művészeti szakmai konferenciát rendeztünk pódiumbeszélgetésekkel, szakmai előadásokkal, lehetőséget adtunk a TIE projektek bemutatkozására, mindként nap zárásaként pedig a közönséget vártuk színházi előadásra. Azoknak, akik a szakmai programon nem tudtak személyesen részt venni, zoom linken keresztül élőben lehetőséget biztosítottunk a programhoz való csatlakozásra.

Az esti fellépők egyike Udvaros Dorottya volt Majdnem Valaki című estjével, Hrutka Róbert és Kalmus Felicián közreműködésével.
Három évtizeddel első lemeze után elkészítette sokak által várt második önálló albumát Udvaros Dorottya.  Az 1985-ben megjelent Átutazó Dés László és Bereményi Géza nagyszerű közös alkotása volt. A később CD-n is megjelent LP több tízezer példányban kelt el, vezette a slágerlistát, a magyar popalbumok nagy klasszikusai között tartják számon: a korong bekerült a “303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz” című könyvbe is. Udvaros Dorottya, azért nem akart az Átutazó után újra lemezt készíteni, mert úgy érezte, az akkor előállt ihletett állapot egyszeri és megismételhetetlen. Elhatározása akkor változott meg, mikor találkozott Hrutka Róberttel, második albumának zeneszerzőjével.
“Azonnal megéreztem, milyen sokoldalú és érzékeny művész, és rögtön meg is kértem, hogy ha van kedve, írjon egy dalt az önálló estemre. Ebből végül három dal lett Bereményi Géza szövegeivel, aminek nagyon örültem, és szép lassan jött a többi is, nagyon könnyen. Voltak köztük líraiak, pörgősebbek, és elkezdtünk gondolkodni, miként álljon össze egy lemezanyag. Így született meg a Majdnem valaki” – mesélte Udvaros Dorottya.
Az új lemez sok szempontból az Átutazó világának folytatása. Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják, a nyolcvanas évek hangulatát persze felváltotta napjaink világa – 21. század címmel született is egy dal. “Hiába az azóta eltelt sok-sok év, a szerelem ügye Gézát és engem is lázba tud hozni, és mindketten úgy érezzük, hogy még mindig van mondanivalónk és ezer kérdésünk róla”. 

A találkozó második napján a KB35 Inárcsi Színjátszó Közhasznú Egyesület Kimondva Kimondatlanul résztvevő színházi előadás várta a közönséget.
„Figyelj! A szerkesztőségben egy percre sincs leállás. Tudod miért? Mert a legkisebb provokáció hatására is eszeveszett hangulatot teremtünk. És mi szeretjük igazán pikánsra fűszerezni a munkahelyi légkört, ahol a szakmai minőség sohasem maradhat el. Nem engedhetjük meg magunknak, és nem is lennénk képesek rá, mert ez nem csak hivatás: ez a közös szenvedélyünk. Baromi sok melónk van abban, hogy ez egy igazán ütős csapat legyen. Mindenki zaklatott, na és? Ha valaki megcsúszik, akkor mi elkapjuk, mert a barátokra mindig lehet számítani. Akkor meg mi bajod? Na! Ki zaklatott még?”
Az előadás résztvevő színházi formában foglalkozik a szexizmus hétköznapi élethelyzetekben érvényesülő jelenségeivel. A témát az erőszakos kommunikáció, az aszimmetrikus emberi viszonyok, a hierarchizált kulturális beidegződések általános emberi kérdései felé tágítjuk a nézőkkel, akik folyamatosan befolyásolhatják a történet alakulását, kimenetelét.
Rendező: Szivák-Tóth Viktor
Alkotók: Béndek Réka, Boda Anna, Fazekas Anna Dorottya, Fodor Éva,
Kovács Anna, Kovács Zoltán, Villant Bálint, Urszinyi Ádám.

Megkezdődött a jegyértékesítés!

JEGYVÁSÁRLÁS

Az előadásokról részletesen ITT olvashat.

További információ és jegyrendelés:
Vörösmarty Színház Szervezési és jegyiroda, Székesfehérvár, Fő utca 8.
Telefon: 22/ 503 503
Nyitva: hétfőtől – péntekig 10.00 – 18.00
Csoportos jegyrendelés: Csidei Petra +36 70 66 99 400 és Kiliti Adrienn +36 70 66 99 700

Mozaik Országos Színházi Találkozó

JEGYVÁSÁRLÁS

Időpont: 2022. május 25-28.
Helyszín: Kápolnásnyék – Halász Gedeon Eseményközpont

További információ és jegyrendelés:
Vörösmarty Színház Szervezési és jegyiroda, Székesfehérvár, Fő utca 8.
Telefon: 22/ 503 503
Nyitva: hétfőtől – péntekig 10.00 – 18.00
Csoportos jegyrendelés: Csidei Petra +36 70 66 99 400 és Kiliti Adrienn +36 70 66 99 700

Az előadásokról bővebben ITT olvashat.

A Mozaik Országos Színházi Találkozót azzal a hagyományteremtő szándékkal indítja útjára a Mozaik Művészegyesület és az Aktor produkció, hogy megkísérelje betölteni azt az űrt, amit a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megszűnése jelent a színházi szférának. Az idén négy napos színházi esemény helyszíne a festői szépségű Velencei-tó mellett található Kápolnásnyék. A szervezők (Szűcs Gábor, Poszt korábbi fesztiváligazgató és Gáspár András, Poszt korábbi programvezető) tervei között szerepel, hogy a jövőben újabb és újabb helyszíneket vonjanak be a bővülő programsorozatba.  A fellépő társulatok között olyan, a színházi törvény által „minősítéssel nem rendelkező” színházakként aposztrofált vidékibudapesti és határon túli alkotóműhelyek szerepelnek, mint a Maladype Színház, a Káva, a 6Szín Teátrum, a Veres 1 Színház, a szegedi Pinceszínház (az aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban), a Gózon Gyula Kamaraszínház, a Dollár Papa Gyermekei, Gólem Színház, az Aktor, az Orlai Produkció és a K2 Színház. A színházszeretők a színházi műfajok széles skálájáról válogathatnak, hiszen szerepel a programban résztvevői-, alternatív- és koncertszínház, valamint tragédia, vígjáték, musical és gyerekszínház is. A kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpont nagyszínpadán és alternatív színházi helyszínein, valamint a szabadtéri színpadon többek között olyan neves művészekkel találkozhat (a teljesség igénye nélkül) a közönség, mint Egri Márta, Földes Eszter, Gryllus Dorka, Benedek Miklós, Gálvölgyi János, Jászberényi Gábor, Kálid Artúr, Ördög Tamás, Rába Roland, Simon Kornél és Vecsey H. Miklós. Színházi kultúránk színes és sokféle színházi világ mozaik darabkáinak találkozása: ezt a sokszínűséget hivatott bemutatni a Mozaik Országos Színházi Találkozó!

JEGYVÁSÁRLÁS

Ludas Matyi Jr. – jegyek már kaphatók!

JEGYVÁSÁRLÁS

Kszel Attila – Szücs Péter Pál: Ludas Matyi Jr.
Ez az előadás Ludas Matyi legendájáról szól. Egy másik – ám rendkívül hasonló – mese, mint amit Fazekas Mihály írt. Az ő meséje kétszáz éve született, és kábé akkoriban is játszódik. Ez egy másik kor – a 2022-es év, vagyis napjainkban – , így a karakterek is némiképp megváltoztak. A mi Ludas Matyinknak esze ágában sincs hőssé válni, legszívesebben mentené az irháját, retteg az újabb veréstől. Összeszedi magát, és nekilát, hogy befejezze szépapja történetét.

Következő előadás 2022. május 15. 15:00-kor Budapesten, a TEMI Fehérvári úti Művelődési Házában (1119 Budapest, Fehérvári út 47.)  Az előadást 6 éves kortól ajánljuk!

JEGYVÁSÁRLÁS

Táncos CASTING

Az Aktor Produkció Kft. táncosokat keres Ludas Matyi Jr. című bemutatójához.

Próbaidőszak: 2022.03.21-2022.04.22-ig
Premier: 2022.04.23
A próbafolyamat és a bemutató is Budapesten lesz.
Koreográfus: Vári Bertalan

FONTOS: A jelentkezőnek a próbaidőszak során és a premier napján ne legyen egyéb egyeztethetetlen elfoglaltsága!

Casting időpontja és helye: 2022.03.17  14:00-15:00       
              1119 Budapest, Fehérvári út 47.

Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet az alábbi e-mail címen:  produkcio@aktor.hu
Ha van esetleg táncos videó anyagod magadról, kérjük, azt is küldd el!

Jelentkezési határidő: 2022.03.16. 20:00 óra

Novemberben Illatszertár előadás Dunaújvárosban

JEGYVÁSÁRLÁS

2021 októberében mutattuk be László Miklós: Illatszertár című, bűbájosan komikus szerelmi történetét. A darab 1937-ben debütált Magyarországon, és szerző aztán vitte magával Amerikába is, ahova 1938-ban távozott. Az Illatszertárt kint többször is megfilmesítették, 1963-ban musical is készült belőle. A dunaújvárosi előadás főszerepében Csankó Zoltánt láthatják. További szerepekben…
Következő előadások: 2021. november 13, november 14. és december 30.

JELENET AZ ILLATSZERTÁR CÍMŰ ELŐADÁSBÓL (Fotó: Végh Zoltán – Dunaújváros Online)

JEGYVÁSÁRLÁS

Köszönjük nektek, veletek vagyunk

A Kaposvári Csiky Gergely Színház kezdeményezéséhez csatlakozva a színházi tapsot, amit esténként nélkülöznünk kell, szimbolikusan felajánljuk a Covid-vírus ellen harcolók tiszteletére. Kérjük követőinket, hogy 2021. március 27-én a Színházi világnap alkalmából, az esti előadások kezdetekor, 19 órakor nyissanak ablakot vagy álljanak ki erkélyikre és tapsolják meg az egészségügyben dolgozókat, orvosokat, ápolókat, mentősöket, rendőröket, katonákat, bolti eladókat, önkénteseket és azokat, akik napi szinten azért tesznek, hogy megszüntessék a járványt és megőrizzék egészségünket.
Az elmúlt egy évben a színházak, előadó-művészek a háttérben rengeteget tettek azért, hogy üzeneteik és művészetük segítő kezet nyújtson a hétköznapi embereknek. Most, ha benne vagytok tegyük meg ezt a kedves gesztust azoknak, akik értünk tesznek nap mint nap, legyenek most a hősök a főszereplők, bízva abban, hogy üzeneteink kicsit könnyítenek mindennapjaikon.